Executive coaching

A Fortune magazin egyik visszatérő interjú kérdése így hangzik: mi volt a legjobb tanács, amit valaha kapott? Eric Schmidt, a Google elnök vezérigazgatója a következőképp válaszolt: „A tanácsot, ami igazán kiemelkedő volt számomra, John Doerr-től kaptam, aki 2001-ben azt mondta - Az a tanácsom számodra, hogy szerezz egy coachot! ...Eleinte ellenálltam, hiszen végtére is vezérigazgató voltam. Eléggé sok tapasztalattal. Miért lenne szükségem coach-ra? Rosszul csinálnék valamit? Úgy érveltem, hogy ha én vagyok a világon a legjobb abban, amit csinálok, akkor milyen tanácsot adhatna nekem egy coach? De egy coach nem ezt csinálja. Egy coachnak, edzőnek nem kell ugyanolyan jó sportolónak lennie, mint amilyen jó te vagy. Csak figyelniük kell téged és elérni azt, hogy te a legjobbat hozd ki magadból.”

Eric Schmidt szavai remekül visszaadják a coaching alapvető gondolatát: támogatást, külső segítséget nyújtani abban, hogy a partnerünk a lehető legjobbat hozhassa ki magából. Ebben a gondolatban, a coaching kapcsolat partneri felfogásában, az etikus működésben és az erős szakmai alapokban osztoznak a GROW vezetői coachinggal foglalkozó munkatársai. Ezeken túl pedig mindannyian más és más háttérre építve, más eszköztárra alapozva dolgoznak együtt ügyfeleikkel.

Kollégáink között van évtizedes fejlesztői múlttal és integratív világszemlélettel dolgozó, van gazdasági végzettségű aki az itt-és-most fontosságát hirdető Gestalt iskola követője, van pszichológus… És még sorolhatnánk.

vezetoi_coachingVezetői coachingot igénylő ügyfeleink számára mindig biztosítjuk a személyes kiválasztásnak lehetőségét. Annak a lehetőségét, hogy olyan fejlesztő, támogató partnerrel dolgozhasson, aki képes lesz a helyzetben benne rejlő legjobb eredmény elérésében támogatni őt.

A GROW az elsők között kezdett vezetői coaching szolgáltatásokat nyújtani Magyarországon, így széles rálátással rendelkezünk azon témákra melyek feldolgozásában a coaching módszertana támogatást nyújthat. Hitünk a coaching hatékonyságában és eredményességében azt mondatja velünk, hogy nincs olyan téma, mellyel nem lehetne eredményesen dolgozni coachingban.

Ha mégis témákat kellene kiemelni, akkor az inspiráló vezetői jelenlét kialakításától, a teljes szervezeti átalakulások vezetésén át, a személyes dilemmák és elakadások leküzdéséig terjedne a paletta. Beszélhetünk kommunikációról, időgazdálkodásról, fejlesztő vezetői létről vagy akár a boldogság megtalálásáról.

Vezetői coachingban a vezetőről, az emberről beszélünk.

 

Kapcsolódó esettanulmányaink: