Trénerképzés

Miért sikeres a GROW trénerképző? A több, mint 10 éve teljes létszámmal (max. 12 fő) futó program olyan sokszínű támogatást nyújt a trénerré válásban, mely jelenleg egyedülálló a magyar piacon.

 

„Az a színész, amelyik elhiszi magáról, hogy ő héttől tízig Anglia királya, az nem normális. De ha nem hiszi el, akkor nagyon rossz színész.”
Agárdy Gábor, színművész

Valahogy így vagyunk mi is a trénerséggel: nem lehet pusztán munkaként tekinteni rá. Ahogy a színészet is hitvallás és életszemlélet, úgy trénerként sem lehet hit és elkötelezettség nélkül fejleszteni és támogatni.

Több mint 20 éves tapasztalat a szervezet- és humánfejlesztésben; novemberben már a 24. trénerképzős csoportunk indul!

Széleskörű nemzetközi és magyarországi tapasztalattal rendelkező szakmai csapatunk olyan szemléletmódot, tudásbázist nyújt résztvevőinknek, amely különleges a piacon. A folyamat során 7 senior trénerünk is dolgozik a csapattal, akik mind más területre szakosodtak.

9 hónapos trénerképzési folyamat
Nem lehet trénerré válni néhány nap alatt. Trénernek lenni nem egyszerűen módszertani tudást, játékok ismeretét jelenti, a trénerré válás a személyiségünket érintő sokkal átfogóbb folyamat, ezért 17 tréning nap és sok egyéb feladat biztosítja trénerképzésünk során, hogy résztvevőink kész trénerekké váljanak a folyamat végére.

Módszertanok és stílusok széles köre
Mivel a folyamat során 7 szenior tréner is dolgozik a csoporttal, résztvevőink különböző csoportvezetői stílusokkal találkozhatnak. Ez tovább segíti saját tréneri szemléletük formálódását, valamint segítségükkel módszertanok széles körét ismerhetik meg. Ezek között megtalálható a Tranzakció-analízis, Erőszakmentes kommunikáció, Gestalt, Pszichodráma, és betekintünk a coaching világába is, hiszen a képzés során több coaching beszélgetésben dolgozhatnak a résztvevők saját tréneri működésük fejlesztésén.

Szervezetfejlesztési megközelítés
Ma már csak az lehet sikeres és eredményes a tréning piacon, aki szervezetfejlesztőként is rá tud hangolódni az ügyfelek igényeire, az adott cégkultúrára.  A GROW is ennek a megközelítésnek köszönheti, hogy az elmúlt évek piaci visszaesései ellenére is dinamikusan növekszik. A trénerképzési folyamat során a résztvevőknek lehetősége van betekintést nyerni a szervezetfejlesztési gondolkodásmódba és többek között olyan projektek részleteit is megismerhetik, amivel a GROW elnyerte az Év Legjobb Szervezetfejlesztési Projektje Díjat.

Tekintse meg alábbi videónkat, melyben a képzés néhány korábbi résztvevője és a program egyik vezető trénere, Pintér Zoltán nyilatkozik a GROW Trénerképzőről.

Kiknek ajánljuk a GROW Trénerképzőt?

A trénerképző hasznos lehet mindazok számára, akik

 • eddigi szakmai munkájukat trénerként szeretnék kiteljesíteni
 • már trénerként dolgoznak, és szeretnék bővíteni tudásukat, tapasztalatukat,
 • HR területen dolgoznak és szeretnének mélyebben megismerkedni a tréninggel, mint képzési formával
 • szeretnének trénerré válni, a tréneri pályán elindulni

 

Rövidebb időtartamú trénerképzést keres? Nézze meg 3×2 napos képzésünket: Trénerképzés belső trénerek és oktatók számára (2019. októbertől)

 

A Trénerképző eredményeképpen a résztvevők:

 • kialakítják a tréneri szerephez kapcsolódó személyes filozófiájukat és látásmódjukat;
 • képessé válnak adott igénynek és helyzetnek megfelelő tréningek összeállítására;
 • magabiztossá válnak tréningek lebonyolításában, csoportok kezelésében;
 • széleskörű módszertani repertoárral rendelkeznek a különböző helyzetek kezelésére;
 • elmélyülnek az általuk kijelölt személyes szakmai terület rejtelmeiben a téma szakértője segítségével.

A képzés végére a résztvevők képesek lesznek önállóan tréningeket összeállítani és megtartani legkülönbözőbb témákban, legkülönbözőbb ügyfél igényekre és helyzetekre reagálva.

Hogyan biztosítja ezt a GROW Trénerképzése?

 • A képzés során a résztvevők tréning gyakorlatok, elméleti modellek széles körét ismerik meg saját élményű tapasztalatokon keresztül
 • Elsajátítják a tréning összeállításához szükséges tréneri gondolkodásmódot.
 • Tréning blokkokat és teljes tréningeket állítunk össze, így megismerik a különböző tréning típusok jellegzetességeit.
 • A folyamat során kész tréningek születnek, amely rendkívül hasznos alapanyag lesz számukra tréneri munkájuk során.

trenerkepzes-trener-kepzo-grow

Hogyan bizonyosodhat meg róla, hogy a GROW trénerképzését érdemes-e választania?

A képzésre való jelentkezés előtt egy személyes beszélgetésen vesznek részt a jelentkezők, ahol lehetőség van megismerni a képzés részletes szakmai hátterét, a GROW trénerképzési megközelítését, és mi is megismerjük a résztvevőt és motivációit a képzéssel kapcsolatban. Célunk ezzel nem a résztvevők “tesztelése”, “felvételiztetése”, hanem, hogy biztosítsuk, hogy olyan résztvevőkkel dolgozzunk együtt a képzés egy éves ideje alatt, akiket tényleg a GROW trénerképzése támogat a legjobban céljaik elérésében, akik maximális elkötelezettséggel és hozzánk hasonló tréneri szemléletmóddal bírnak, ebben látjuk a közös munka sikerének alapjait. A beszélgetés után minden jelentkező egy bővebb információ és egy személyes benyomás alapján tudja meghozni döntését a képzéssel kapcsolatban.

Trénerképzési megközelítésünk

Olvassa el Pintér Zoltán cikkét a Grow trénerképzőről – „Segítünk az útkeresésben”

Miben hiszünk a Grow-nál? Talán meglepő lesz a válasz: mindenki egy kicsit másban. Hiszen a tanításban nincsenek biztos utak, kész válaszok, csak útkeresések. Ami közös bennünk, az a fejlődésbe és tanulásba vetett hit. Az irány egy, megközelítésünk viszont sokszínű.

Ezt az alapelvet követjük a tréner képző programunk során is. Nem a megkérdőjelezhetetlen utat mutatjuk meg, hanem segítünk az útkeresésben. Nem húzunk rá mindenkire egy sablont, hanem segítünk, hogy mindenki kialakítsa a saját személyiségéhez leginkább illő tréneri stílust. Nem egy területre alkalmas trénereket képzünk, hanem lehetőséget biztosítunk, hogy mindenki a maga számára legfontosabb területen váljon profivá. Hisszük, hogy ez biztosítja a legjobb fejlődési lehetőséget résztvevőink számára.

Célunk, hogy olyan trénerek kerüljenek ki tőlünk a folyamat végén, akik könnyedén, örömmel és nagy sikerrel állják meg helyüket tréneri szerepben.

 

Belső tréner szeretne lenni? Rövidebb időtartamú képzést keres? Nézze meg 3×2 napos képzésünket: Trénerképzés belső trénerek és oktatók számára (2019. októbertől)

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Kapcsolódó esettanulmányaink: